varför reagerar bakpulver och vinäger

Varför en bakpulver och vinäger blandningen får kallt?

Bakpulver och ättika blir kallt i en reaktion kallas en endoterma reaktionen. Växelvarma reaktioner få varm, endo kallt. All värme tas av bakpulver och används som energi. Om du lägger till mer bakpulver, mer bakpulver tar energi och göra det kallare . . .

Vad händer när bakpulver och vinäger kombineras?

När bakpulver och vinäger kombineras, gör det en fizzing reaktion när ättiksyra i vinägern reagerar med natriumbikarbonat (det kemiska namnet för bakpulver).Resultatet är lite vatten, natriumacetat och koldioxid (bubblor).Vad som egentligen händer är . . .

Varför är salt och vinäger potatischips säljs i blå paket?

Ja är de :) konstig fråga... Svara ja, några företag gillar ljusa färger för att locka kunder och de flesta blå paket chips är original! Svaret jag tror det är en bra fråga! Jag minns från min barndom att ost & lök alltid kom i gröna paket, Salt & . . .

Varför är olja och vinäger blandbara?

Vinäger är en lösning av vatten och ättiksyra... båda är polar. Olja är opolära. Vätebindningen mellan OH - grupperna av vatten och ättiksyra tillåter deras blandbarhet, men inga sådana obligationer kan bildas mellan antingen vatten eller ättiksyra o . . .

Vad gör bakpulver och vinäger douche?

Bakpulver och ättika reagera för att producera koldioxid (massor av bubblor) och en lösning av natriumacetat och vatten kvar.Inte gå att kemikalier i slidan om du inte är riktigt säker på att de är säkra. I allmänhet sköter slidan sig själv bättre om . . .

Varför det över flödet när bakpulver och vinäger kombineras?

Bakpulver, även känd som natriumbikarbonat reagerar med en syra för att bilda kolsyra. Disassociation konstanten av kolsyra är extremt låg och som ett resultat det sönderfaller den i en vattenmolekyl och en molekyl som koldioxid. Om reactiouroccurs s . . .

Hur gör du en bakpulver och vinäger explosion?

Allt du behöver göra är att ta en flaska och sedan bara lägga om en kopp bakpulver (ju mer du gör desto större explosionen) och sedan bara börja hälla i ättika och det börjar explodera. Försök dör det rött med karamellfärg det ser riktigt cool! . . .

Varför skilja olja och vinäger i salladsdressing?

Eftersom tätheten nivån på ingredienserna som har en mycket stor skillnad. Även tätheten av subbstance är en karakteristisk egenskap av materia (inget annat ämne i världen kan ha dess täthet), inte skulle ingredienser skilja eftersom deras densitet n . . .

CO2 från bakpulver och vinäger kan döda dig?

Svaret borde vara ja, det kan döda dig.CO2 är inte giftiga. Inte heller är vatten. Men båda pool (CO2 är tyngre än luft). Så precis som du kan drunkna i ett badkar i en tum av vatten (baksidan upp), du kunde "drunknar" i ett badkar fyllt med någ . . .

Varför har du skaka vinäger och olja sallad dressing?

Olja och vinäger blanda inte, vill säga, de är inte ömsesidigt lösliga. När du sätter ihop två av dessa i en behållare, får du två separata lager; ättika på botten och olja flyter på toppen. Så om du vill ha en blandning av olja och vinäger på din sa . . .